Nieuws
 

AMSTERDAM – Ryanair heeft woensdag (20 april) een samenwerking aangekondigd met Neste, leverancier van duurzame vliegtuigbrandstof (SAF), om ongeveer een derde van zijn vluchten op Schiphol te kunnen mengen met een aandeel van veertig procent biobrandstof.

Deze blend zal de uitstoot van broeikasgassen met meer dan zestig procent verminderen en ondersteunt Ryanair naar eigen zeggen in haar ‘Pathway to Net Zero’, de doelstelling om in 2050 klimaatneutraal te opereren.

Ryanair werkt al samen met het Trinity College Dublin om het Ryanair Sustainable Aviation Research Centre te openen en fors te investeren in een ‘Gamechanger’-vloot, die vier procent meer stoelen biedt, maar zestien procent minder brandstof verbruiken. De toestellen zijn volgens Ryanair CO2-efficiënt en genereren tot veertig procent minder geluidsoverlast.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur