Nieuws

LONDEN – Er lijkt een einde gekomen te zijn aan het bestaan van een van de laatste prominente Europese gebruikers van de viermotorige Avro/RJ-vliegtuigen. De toestellen van de Britse charteronderneming Jota Aviation hebben in april niet meer gevlogen. De maatschappij meldt op haar website nog geen faillissement, maar heeft wel haar sociale media offline gehaald.

Volgens Britse media is het bedrijf ten onder gegaan aan de gevolgen van de Brexit en de coronapandemie. Jota beschikte over een Avro RJ85 en een Avro RJ100, waarmee het chartervluchten uitvoerde voor onder meer sportteams, muzikanten en filmploegen. Ook vloog Jota met drie tot vrachttoestel omgebouwde BAe 146’s.

Jota werd in 2009 opgericht en was tot 2020 gevestigd op London Southend Airport. De laatste jaren was het vliegveld London Biggin Hill de thuisbasis van de chartermaatschappij.   

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur