Nieuws
 
TEUGE – Edwin van Voorthuizen is de eerste piloot ter wereld die zijn vliegbrevet heeft gehaald na een examenvlucht in een elektrisch aangedreven Pipistrel Velis Electro. Dit gebeurde woensdag (20 april) op International Airport Teuge bij E-Flight Academy.


E-Flight Academy is in mei 2021 als eerste in Europa gestart met het opleiden van piloten in twee volledig elektrische vliegtuigen. Van Voorthuizen was daarbij een student van het eerste uur. Nog voordat hij één uur elektrisch gevlogen had, had hij al zijn theorie-examens in één keer gehaald. Acht maanden geleden vloog hij voor het eerst solo. En op woensdagochtend werd hij de eerste piloot ter wereld die zijn brevet haalde in een elektrisch vliegtuig. 


E-Flight Academy telt momenteel dertig actieve studenten en krijgt 25 aanmeldingen per maand voor een proefles. De vloot met elektrische vliegtuigen in Teuge wordt deze maand uitgebreid met een extra vliegtuig.

Deze zomer worden er nieuwe E-Flight vestigingen geopend in Duitsland en Bonaire. E-Flight Academy merkt dat de vraag naar elektrisch vliegen enorm toeneemt en verwacht de komende tijd nog veel meer e-piloten af te leveren.