Nieuws

LIMASSOL – De op Cyprus gevestigde leasemaatschappij AviaAM Leasing heeft een vierde Boeing 737-800 aangeschaft voor ombouw tot vrachtvliegtuig. Het toestel is inmiddels overgevlogen naar China waar het in Jinan bij de Shandong) Aircraft Engineering Company zal worden aangepast.

De tweede 737-800 Boeing Converted Freighter (BCF) werd in februari 2022 overgedragen aan de Ierse vrachtmaatschappij Bleubird Nordic dat de komende jaren uit wil breiden met 25 vliegtuigen. Dat toestel werd in China bij Guangzhou Aircraft Maintenance Engineering (GAMECO) aangepast. Een derde toestel van dit type wordt binnenkort geleverd. Bleubird beschikt daarnaast momenteel over zeven B737-400 Freighters, een 737-300F.


AviaAM wil daarnaast in 2022 tenminste tien Boeing 737-800BCFs in portfolio hebben en op termijn zelfs 25. De leasemaatschappij is tevens voornemens drie Boeing 777-300ERs te leasen die in 2024 moeten worden omgebouwd tot vrachtvliegtuig.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur