Nieuws

UDVA – De Ierse leasemaatschappij Avolon en het Israëlische IES Holdings gaan tegenover Uvda Airport een 110 hectare groot terrein omvormen tot Negev Airpark met parkeerplekken voor 250 verkeersvliegtuigen.

Het nieuwe project is een direct gevolg van de COVID-19 pandemie toen er wereldwijd amper parkeerplekken waren te vinden om grote aantallen vliegtuigen tijdelijk te kunnen bergen.

Avolon zal het airpark vanaf 2023 onder meer gaan gebruiken om vliegtuigen waarvan de leasecontracten zijn verlopen een onderhoudsbeurt te geven in afwachting van nieuwe klanten. Daarbij wordt gerekend op een gemiddelde verblijfsduur van twee tot zes maanden per vliegtuig.

In het portfolio van de leasemaatschappij bevinden zich momenteel 824 verkeersvliegtuigen die ondergebracht zijn bij 150 luchtvaartmaatschappijen in 62 landen. Tevens maakte Avolon bekend dat het voornemens is dertig A330s uit dit portfolio op termijn te laten ombouwen tot vrachtvliegtuig wanneer de leasecontracten hiervan zijn beëindigd.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur