Nieuws

SAINT CLOUD– De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) hebben een eerste aanbetaling gedaan bij Dassaultzal waardoor deze kan beginnen met de bouw van de eerste Rafale F4 voor dat land.

Door de betaling kan de United Arab Emirates Air Force. & Air Defence (UAE AF & AD) op termijn beschikken over tachtig nieuw Rafale F4 varianten die op 3 december 2021 werden besteld. Het contract hiervoor werd getekend in aanwezigheid van de Franse president Emmanuel Macron en kroonprins Mohammed ben Zayed Al Nahyane van de VAE. De vliegtuigen moeten tussen 2027 en 2031 geleverd worden.

De VAE zijn al langer klant van Dassault sinds de aankoop van de eerste F5 Mirage en gaf een aantal jaar geleden ook opdracht dertig in 1998 aangekochte Mirage 2000 gevechtsvliegtuigen van het type EAD, RAD, DAD en D op de Mirage 2000-9 standaard te brengen.

Recent bestelde ook Kroatië twaalf ‘omni role’ Dassault Rafale gevechtsvliegtuigen.

.

Gelijktijdig met de Rafale order, tekenden de VAE ook bij Airbus Helicopters voor de levering van twaalf H225 Caracal helikopters.

1 reactie op “VAE doen eerste aanbetaling voor Dassault Rafale F4

  1. De Rafale schijnt toch een verkoopsucces te worden en doen de Fransen goede zaken met dit toestel als een van de drie Europese gevechtsvliegtuigen naast de Eurofighter Typhoon en Saab Gripen.