Nieuws

ZURICH – Mountainflyers begon zijn operaties met de Bell 505 meer dan twee jaar geleden, nadat de eerste 505 in maart 2020 in ontvangst werd genomen. Tegenwoordig exploiteert het een vloot van drie Bell 505’s op drie verschillende locaties, die samen al een mijlpaal van 2.000 vlieguren hebben behaald.

Gedurende 2021 kwam het gebruik van de 505 door Mountainflyers in een stroomversnelling en in juni 2021 had de vloot de 1.000 vlieguren al overschreden. Voor piloten en passagiers hebben de helikopters talloze gedenkwaardige ervaringen gecreëerd, waarvan vele met adembenemende uitzichten op de Zwitserse Alpen. In november werd een van de 505’s van Mountainflyers het middelpunt van de Bell-stand op de European Rotors-show in Keulen.

Voor bergvliegers komt de Full Authority Digital Engine Control (FADEC) goed tot zijn recht. Door de werklast van de piloot tijdens het opstarten aanzienlijk te verminderen, betekent dit dat de 505 net zo geschikt is voor zijn ervaren piloten als voor de beginnende studenten van Mountainflyers.

Het gebruik van de 505 door Mountainflyers is divers en omvat training, passagiersvervoer, luchtfotografie en hulpprogramma’s. In totaal vliegen vijftien piloten en instructeurs regelmatig met de helikopter en nog eens 45 privépiloten die door Mountainflyers zijn opgeleid, charteren een van de 505’s vaak ook.


Bergvliegers gebruiken de Bell 505 regelmatig voor basis- en gevorderde pilotentraining. Dat omvat MOU-training in de bergen, waarvoor landingen op hoogten tot 13.500 ft (4.115 m) nodig zijn. De combinatie van de toonaangevende prestaties van de 505 en de nieuwste technologie die is ontworpen om de werklast van piloten te verminderen, betekent dat het de ideale machine voor de klus is.

Vorig jaar breidde Mountainflyers de Bell-vloot uit met de toevoeging van twee Bell 407GXi’s die voornamelijk gebruik worden voor sightseeing, passagiersvervoer en pilotenopleiding.