Nieuws

MONTREAL – Bombardier’s Challenger 3500 super-midsize jet is door de jury van Red Dot Product Design 2022 uitgeroepen tot Best of the Best in de categorie “Trains and Planes”. Vorig jaar won de Dassault Falcon 6X deze prijs.

Het nieuwste lid van de familie is uitgerust met een aantal hoogwaardige functies die ook te vinden zijn op Bombardier’s vlaggenschip, de Global 7500. De kleinere variant bevat niet alleen nieuwe apparatuur zoals een autothrottle, maar is ook duurzaam van ontwerp tot materiaal.

Het heeft ook de eerste spraakgestuurde cabine waarin verlichting, temperatuur en entertainmentsystemen beheerd kunnen worden, Voor de jury waren het nieuwe interieurontwerp en de technologische kenmerken die de cabine-ervaring naar een hoger niveau tillen mede doorslaggevend.

Bombardier introduceerde de Challenger 3500 in september 2021 waarmee de Challenger 300/350-familie in lijn kwam met de wereldwijde nomenclatuur.