Nieuws

FRANKFURT – Lufthansa Cargo heeft een 777F voorzien van het opschrift ‘Flying into the Future CO2-neutral’. Daarnaast is ook het opschrift ‘Power-to-Liquid Sustainable Aviation Fuel’ toegevoegd.


Met beide opschriften brengen Lufthansa Caro en logistiek dienstverlener Kuehne+Nagel en Europa’s hun gezamenlijke missie onder de aandacht. Om power-to-liquid-technologie te promoten om de decarbonisatie van luchtvracht te bevorderen.

Beide bedrijven hebben zich gezamenlijk gecommitteerd om ’s werelds eerste productielocatie voor synthetische ruwe olie in Werlte/Emsland in Duitsland te ondersteunen door jaarlijks het equivalent van 20 ton of 25.000 liter synthetische brandstof te kopen. Tot op heden hebben Lufthansa Cargo en Kuehne+Nagel gebruik gemaakt van duurzame luchtvaartbrandstoffen van biogene oorsprong, dat wil zeggen synthetische kerosine op basis van bijvoorbeeld gebruikte frituurolie.

Bij synthetische kerosine, ook wel power-to-liquid fuel genoemd, wordt daarentegen de synthetische ruwe olie geproduceerd uit regeneratief opgewekte elektriciteit, water en CO2. Door dit proces wordt op PTL gebaseerde vliegtuigbrandstof als CO2-neutraal beschouwd.