Nieuws
 
WASHINGTON – Het Amerikaanse ministerie van handel heeft zeven Boeing 737s geïdentificeerd die worden geëxploiteerd door de Wit-Russische nationale luchtvaartmaatschappij Belavia in strijd met de Amerikaanse exportcontroles.

De vliegtuigen zijn naar Rusland of Wit-Rusland gevlogen in duidelijke overtreding van de Export Administration Regulations (EAR), aldus het ministerie van Handel.

De vliegtuigen zijn de eerste die zijn geïdentificeerd sinds de beperkingen voor Wit-Rusland vorige week werden aangescherpt als reactie op de steun van Minsk voor de Russische invasie van Oekraïne. Het Bureau of Industry Security (BIS) van het Commerce Department werkt ook de staartnummers bij van 32 vliegtuigen die al zijn vermeld als waarschijnlijk in strijd met de Amerikaanse wet om hun vermeende herregistratie in Rusland te verklaren.

De lijst omvat nu 146 vliegtuigen die onderhevig zijn aan beperkingen sinds de Russische invasie van Oekraïne. De toestellen zijn eigendom van of worden geëxploiteerd door Rusland.

De exportcontroles verbieden bedrijven over de hele wereld om tanken, onderhoud, reparatie, reserveonderdelen of andere diensten aan de geïdentificeerde vliegtuigen te leveren, waardoor ze effectief aan de grond worden gehouden.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur