Nieuws

SAN FELIPE – Op internet zijn videobeelden verschenen van een ongeluk met een klassieke DC-3 ‘Dakota’ in Latijns-Amerika. Te zien is hoe een bijna tachtig jaar oude DC-3 vermoedelijk tijdens de landing in de problemen komt en aan het eind van de onverharde baan in het groen raakt en kapseist. Aan boord waren de bemanning en zes passagiers. Naar verluidt raakte niemand gewond.

Het ongeval gebeurde vorige week in het uiterste oosten van Colombia. De in 1943 gebouwde DC-3 is een van de Dakota’s waarmee luchtvaartmaatschappij Aliansa in eigen land passagiers- en vrachtvluchten uitvoert. Het toestel raakte zwaar beschadigd. Bijna een jaar geleden verongelukte een andere DC-3 van het bedrijf tijdens een trainingsvlucht. Toen kwamen drie mensen om.

De Colombiaanse luchtvaartautoriteiten onderzoeken het ongeval. Eerste berichten spreken van een klapband.

Update: Op dinsdag 13 april 2022 is in Colombia opnieuw een DC-3 gecrasht. Een toestel van de Nationale Politie landde voor een tankstop in Villavicencio, maar dat liep niet goed af. Het ongeluk werd vanuit de verkeerstoren vastgelegd (zie onderstaande video). Een onbekend aantal inzittenden van de DC-3 raakte gewond.