Nieuws

WASHINGTON – De Argentijnse luchtmacht heeft van  de exportcommissie van de Amerikaanse senaat toestemming gekregen voor de modernisering van  24 in 2016 bestelde en geleverde Beechcraft T-6C+ turboprop trainers.

Onderdeel van het contract waren tevens de training van piloten en technici en de levering van reserve-onderdelen. In het verlengde daarvan wil Argentinië nu hardware- en softwareaanpassingen doorvoeren waaronder en verbeteringen aan de romp  en luchtvaartelektronica. Ook worden voorzieningen aangebracht voor externe brandstoftanks

De Argentijnse luchtmacht zet de T-6C onder meer in  voor het opleiden van piloten. Daarnaast worden de toestellen  ingezet bij grenscontroles in het noorden van het land. Voor die taken wwrden al T-34’s, King Air varianten en Cessna Caravans ingezet.

1 reactie op “Groen licht modernisering Argentijnse T-6C+ turboproptrainers