Nieuws

HASSELT – De Belgische zakenjetoperator ASL Group gaat haar beide ambulancevliegtuigen van ASL Fly Med inzetten voor een luchtbrug tot aan de Oekraïense grens. De vluchten zijn een initiatief van MedCare Professional

Op de heenweg vervoeren de Learjets hulpgoederen ie dringend nodig zijn in Oekraïne. Op de terugweg kunnen maximaal vier patiënten naar West-Europa worden meegenomen voor behandelingen.

Een eerste vlucht met de OO-MED van dinsdag (12 april) plaats. Het toestel was geladen met meer dan 500kg medische benodigdheden en voedsel die vanaf de luchthaven van Luik naar een speciaal distributiecentrum Kosice in Slowakije werd gebracht.

Op de terugweg zal het team twee gewonde patiënten oppikken voor verdere behandeling in Stuttgart en Bochum. De ervaren ASL Group flight crew en een medische crew (dokter en verpleegster van MedCareProfessional uit Duitsland) zak deze patiënten begeleide, De missies worden gefinancierd door particuliere giften en door ASL Group partner MedCare Professional.