Nieuws
 
LONDEN – Gevechtspiloten van de Royal Air Force zullen een nieuwe tegenstander tegenkomen tijdens gevechtstrainingen na de ondertekening van een contract voor de tussentijdse levering van een ‘agressor’-dienst van Red Air.

Draken Europe zal vanaf 1 juli 2022 voor een periode van drie jaar Interim Red Air Aggressor Training Service (IRAATS) verzorgen. RAF-jagersquadrons zullen het daarbij opnemen tegen straaljagers die de tactieken, technieken en procedures van potentiële tegenstanders repliceren. Het contract kan na drie jaar met nog eens drie jaar worden verlengd.

Draken Europe zal hiervoor de Aero Vodochody L-159E Honey Badgers gaan gebruiken, een militair vliegtuig dat volgens militaire normen zal worden gevlogen door ervaren ex-militaire straaljagerpiloten die worden gereguleerd door de Britse Civil Aviation Authority. Voorheen werden de trainingen verzorgd met inmiddels uitgefaseerde BAE Systems Hawk T1s.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur