Nieuws
Condor_B757_Passion

NEU ISENBURG – De Duitse vakantievlieger Condor heeft maandag (4 april) haar nieuwe huisstijl gepresenteerd. De vliegtuigen Condor zullen in de toekomst strepen in vijf kleuren krijgen die zijn geïnspireerd op veel voorkomende kleuren op parasols, badhanddoeken en strandstoelen.

De hoofdkleuren van de huisstijl zijn geel en blauw en worden aangevuld met een contrasterende kleur grijs. Ook het door Otl Aicher ontworpen Condor logo heeft een facelift gekregen.

Het nieuwe ontwerp werd in Toulouse gepresenteerd bij de eerste van zestien A330neo’s, die vanaf het najaar voor Condor gaat vliegen.

Het eerste Condor-vliegtuig (een Airbus A321 met de registratie D-AIAD heeft gele strepen en vliegt op 5 april om 12.00 uur naar Lanzarote).

De komende weken worden nog vijf Boeing 757s en Airbus A320/1-toestellen opnieuw gespoten, zodat er in het zomervluchtschema zes toestellen in het nieuwe ontwerp onderweg zullen zijn.

De nieuwe huisstijl zal ook aan boord, op de luchthavens, op de website en op social media worden doorgevoerd. Ongeveer tachtig procent van de vloot moet in 2024 zijn overgeschilderd.

Condor_A330Neo_900.
Condor_A320_200.

3 reacties op “Foto’s: Nieuwe huisstijl vakantievlieger Condor

  1. Zielemans schreef:

    De eerste is vandaag in Maastricht uit de hangaar van MAAS gerold.

  2. Raymond schreef:

    Dacht ook eerst aan een aprilgrap, in Duitsland kun je namelijk de hele maand april gefopt worden. Maar blijkbaar zijn die foto’s van een A321 die uit de spuithangar van MAA komt echt.

  3. Frans EEKHOUT schreef:

    Het lijkt wel een “boevenpatroon” zoals je die in (Amerikaanse) films ziet. Zebra strepen, had men niets anders kunnen bedenken of is dit een 1 april grap, wel lekker opvallend en zal mij benieuwen welke bijnamen Condor vliegtuigen krijgen. Dat men wel een andere kleurenschema wilt, oké, maar d i t slaan ze de plank mis. Dan maar liever maagdelijk wit met in koeienletters de naam C O N D O R op de romp en van mijn part in diverse kleuren om het toch nog wat frivool te houden. En waarom vertikale strepen, schuin had nog iets ? !