Nieuws

AMSTERDAM – Leasemaatschappij AerCap heeft alle huurovereenkomsten met Russische klanten opgezegd. In het verlengde daarvan slaagde AerCap er in 22 van de 135 aan Russische luchtvaartmaatschappijen verhuurde toestellen weer in handen te krijgen.

De situatie van AerCap is niet uniek onder internationale leasemaatschappijen, die voor het conflict goed waren voor ongeveer 515 van de 777 in Rusland geleasete vliegtuigen.

Het opzeggen van de contracten voldeed aan de deadline van 28 maart van de Europese Unie op grond van sancties die Rusland kreeg opgelegd als reactie op de invasie van Oekraïne.

Volgens Aircraft Leasing Ireland hebben alle Ierse vliegtuigverhuurders hun contracten met Russische exploitanten inmiddels opgezegd.

1 reactie op “AerCap: alle Russische overeenkomsten opgezegd

  1. Anton Schiere schreef:

    Stoer hoor: “Contracten opgezegd !”. De verhouding 22 om 135 vliegtuigen doet me denken aan het spreekwoord: Beter één vogel in de hand dan tien in de lucht.

    In ieder geval een gigantisch drama voor de lease maatschappijen en hun achterliggende geldschieters zoals via pensioenfondsen of andere beleggingsvehikels mogelijk ook u en ik.