Nieuws

RIGA – Deze week viert de oudste operationele luchtvaartmaatschappij van Letland, SmartLynx Airlines, haar dertigste verjaardag. Momenteel exploiteert SmartLynx Airlines 33 vliegtuigen, maar het zomerseizoen moeten dat er ongeveer zestig zijn, waardoor ze de grootste van de Baltische staten wordt.

in april zullen drie vliegtuigen worden afgeleverd en de andere 22 zullen geleidelijk worden toegevoegd tegen het einde van het zomerseizoen. De vloot bestaat uit momenteel uit de Airbus A320 (22), A330-300 (5) en A321 (4). Ook zijn er zijn nog twee andere Airbus A321F-luchtvrachtjets in gebruik en in april ontvangt het bedrijf de eerste Boeing 737 MAX.

De corona pandemie wordt de ernstigste crisis in de luchtvaartgeschiedenis genoemd, maar ondanks het gedwongen pauzeren, is SmartLynx Airlines er in deze periode niet alleen in geslaagd om haar activiteiten te handhaven, maar ook om nieuwe zakelijke richtingen te ontwikkelen waaronder het vlootservicecentrum SmartLynx Technik in Riga en Tallinn.

Ondertussen werden twee geografisch belangrijke spelers – Royal Air Maroc in Marokko en Air Peace in Nigeria – toegevoegd aan de klantenportefeuille voor full-service ACMI-leasediensten voor vliegtuigen. De dochteronderneming van het bedrijf, SmartLynx Malta, kondigde een belangrijke stap aan door een samenwerkingsovereenkomst met DHL Express te ondertekenen, op voorwaarde dat de twee onlangs gerenoveerde vrachtvliegtuigen Airbus A321-200 zich bij de Europese luchtvloot van DHL zullen voegen.

Het bedrijf is er tijdens de pandemie in geslaagd om de samenwerking met de grootste langetermijn partners uit de pre-pandemische periode, zoals EasyJet, TUI en Jet2 te behouden en te behouden. Onlangs konden ook DHL, Qatar Airlines, Air Peace, Royal Air Morocco en anderen aan het klantenportefeuille worden toegevoegd.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur