Nieuws

TURIJN – Het Eurofighter Consortium heeft dinsdag (29 maart) opnieuw twee  Eurofighter Typhoon gevechtsvliegtuigen afgeleverd op Al Salem Air base in Koeweit. De eerste twee toestellen van dit type werden in december 2021 overgevlogen.

De leveringen vormen onderdeel van een op 5 april 2016 getekend contract voor de levering van 22 eenpersoons en zes tweepersoons Eurofighters.

Beide opnieuw in Italië gebouwde vliegtuigen werden tijdens hun ferry vlucht vergezeld door een Boeing KC-767 tanker van het 14° Stormo  uit Pratica di Mare die bij wijze van proef tankbeurten verzorgd. De piloten ontvingen voorafgaand aan deze vlucht hun conversietraining bij 4° Stormo’s 20° Gruppo op de Italiaanse luchtmachtbasis Grosseto.

Koeweit gaf in september 2015 te kennen Eurofighters te willen aankopen en was  na Saoedi Arabië en Oman het derde land in het Midden Oosten dat met de Typhoon zou gaan vliegen. Het land klopte in 2018 ook aan bij Boeing om daar Super Hornets te bestellen.

Er zijn tot op heden 661 Typhoons besteld waarvan er sinds 2003 al 510 geleverd zijn. Internationale klanten naast Koeweit (28) zij Oostenrijk (15), Oman (12), Qatar (24) en Saoedi Arabië (72).

2 reacties op “Koeweit ontvangt opnieuw twee Eurofighters

  1. Frans Eekhout schreef:

    Toch leuk dat Koeweit met een Europese jet gaat vliegen en dat er meerdere landen het voorbeeld mogen volgen !

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur