Nieuws

WIENER NEUSTAD – Het Duitse bedrijf GeoFly dat vanaf Magdeburg Airport in 2021 de eerste DA62 SurveyStar inzette voor geomapping, heeft twee toestellen van dit type bijbesteld.

De Special Mission Aircraft Division introduceerde deze nieuwe missievariant van de DA62 SurveyStar in februari 2021 waarna GeoFly een eerste toestel bestelde. Het werd met het oog op geomapping taken uitgerust met een IGI Flight Management System, waarbij in de neus van het toestel een LiDAR systeem van Riegl aangebracht.

In de romp van het toestel bevindt zich en een grote Vexcel Imaging camera die opgehangen is in een Somag GSM4000 gyro gestabiliseerde unit.

Door het relatief geringe uurverbruik (50 l/h) kan de DA62 met twee man aan boord tot zeven uur onafgebroken vliegen. Geofly haalde de eerste SurveyStar in februari 2021 op en vloog inmiddels meer dan 400 uur met het toestel.