Nieuws

TORONTO – Big Charter Private Limited uit India heeft bij Havilland Aircraft of Canada Limited een intentieverklaring heeft getekend voor de aankoop van maximaal tien Twin Otter Series 400 turboprops.

De bedrijven werken aan een definitieve koopovereenkomst met daarin vijf vast bestelde vliegtuigen met opties vop nog eens vijf. De toestellen zullen door flybig onder het zogenoemde UDAN-initiatief worden ingezet. Met dit initiatief wil de de Indiase regering de bereikbaarheid van kleine en afgelegen gemeenschappen vergroten,

De Twin Otter Series 400 is uitgerust met een digitale Honeywell Primus Apex-cockpit en P&WC PT6A-34 turbopropmotoren. Het toestel wordt gebouwd uit aluminium. Rompdelen als neussectie, deuren en stroomlijnkappen zijn echter van kunststof. Een Twin Otter kan negentien passagiers en twee piloten vervoeren, maar ook snel worden omgebouwd tot vrachtvliegtuig. De Series 400 haalt een kruissnelheid van 337 km/h bij een maximaal vliegbereik van 1.435 km.

Er zijn tot op heden meer dan 140 Twin Otter Series 400-vliegtuigen geleverd aan klanten wereldwijd.