Nieuws

EXETER – Dat ook aan een tweede leven als vrachtvliegtuig een eind komt, wordt momenteel duidelijk op Exeter Airport in Engeland. Daar wordt momenteel door het Fixed Price Team van de JMC Group en Complete Aircraft Group (CAG) de laatste hand gelegd aan de ontmanteling van een Boeing 737-400F.

Wanneer deze ontmanteling is afgerond, komen 250 onderdelen beschikbaar waaronder de volledige vrachtconfiguratie en bijbehorende apparatuur. Zodra de componenten zijn ‘geoogst’, wordt de resterende vliegtuigromp gedemonteerd en naar het buitenland verscheept voor recycling.

Het demontageteam beoordeelt voortdurend de markt en onderhoudt een regelmatige dialoog met verhuurders en luchtvaartmaatschappijen. Alan Barnes, Head of Operations bij Complete Aircraft Group is daar scherp: “We zien een aantal oudere B737’s met pensioen gaan, wat uitstekende kansen creëert voor de inventaris van onderdelen. CAG- en JMC-teams werken nauwgezet samen om de afbraak van een vliegtuig en de onderdelenoogst van begin tot eind veilig en vakkundig te beheren.”

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur