Nieuws

TEL AVIV – Israel Aerospace Industries (IAI) heeft de levering afgerond van tientallen SATCOM-terminals met conforme elektronisch gestuurde antenne voor jachtvliegtuigen.

De SATCOM-terminals zijn gebaseerd op AESA-technologie (Active Electronic Scanned Array) en zijn geïnstalleerd op geavanceerde westerse gevechtsvliegtuigen van de 4e en 5e generatie.

IAI’s zogenoemde ‘beyond line-of-sight-oplossing’ zorgt daarbij voor naadloze spraak- en datacommunicatie, op elke locatie en zelfs tijdens snelle vluchten op lage hoogte. Door gebruik te maken van een unieke verzonken antenne, elimineert het compacte AESA SATCOM-systeem antenne- en radome-weerstand, en is daarom optimaal geschikt voor een jachtvliegtuig, evenals voor andere platforms die lage weerstand vereisen.

Door te vertrouwen op een enkele gefaseerde LRU-array, wordt de technologie probleemloos geïnstalleerd en geïntegreerd, wat zorgt voor lage levenscycluskosten.

Dankzij het krachtige en robuuste netwerkontwerp kunnen volgens IAI honderden geregistreerde gebruikers en schakelt het systeem naadloos tussen frequenties, op elk willekeurig moment en volgens het missiescenario en de vereisten.