Nieuws

Fuji Dream vliegt op microalgen

1

SHIZUOKA – Heel snel gaat het niet met biobrandstof in de commerciële luchtvaart, maar wereldwijd doen steeds weer nieuwe bedrijven ervaring op. Zo ook Fuji Dream Airlines uit Japan, dat naar nu bekend geworden is vorige week een vlucht heeft uitgevoerd op sustainable aviation fuel (SAF).

Fuji Dream Airlines (FDA) vliegt met zestien Embraer 170’s en 175’s op binnenlandse routes in Japan. De biovlucht voerde van thuisbasis Shizuoka naar Nagoya Komai Airport. De brandstof was voor deel vervaardigd uit spijsolie en microalgen. De toepassing van algentechnologie is volgens Embrear en FDA een goede aanvulling op andere grondstoffen voor biobrandstof, waarvan doorgaans niet voldoende aanbod is om biobrandstof op grote schaal toe te passen.

De drie E-170’s en dertien E-175’s van FDA zijn stuk voor stuk voorzien van een kleurrijk jasje. Voor de biovlucht werd het in groen gestoken toestel ingezet.

1 reactie op “Fuji Dream vliegt op microalgen

  1. Anton Schiere schreef:

    Het is natuurlijk uitermate knap, dat de brandstof industrie inmiddels in staat is een sustainable aviation fuel te produceren, die veilig genoeg is om er vliegtuigen mee te kunnen laten vliegen.
    Daarmee is het mooi dat de luchtvaart zo aan haar verduurzaming werkt.

    Tegelijkertijd is het waarschijnlijk iets minder ingewikkeld en dus ook goedkoper een sustainable fuel te maken die gebruikt kan worden in vrachtwagens.
    Als er zo meer van zulke brandstof gebruikt wordt, zet dat wel meer zoden aan de dijk van de algemene Co2 uitstoot terugdringing.