Nieuws

LEIPZIG HALLE – De Europese Unie heeft CargoLogic Germany (CLG) de toegang tot het Europese luchtruim ontzegd. CLG is een volle dochter van de Russische Volga-Dnepr groep waartoe ook AirBridgeCargo behoort. Het moederbedrijf besloot onlangs alle Boeings van AirBridgeCargo aan de grond te houden.

CLG begon haar vluchtuitvoering met Boeing 737-400SF vrachtvliegtuigen in september 2019 nadat de Duitse luchtvaartautoriteiten het Air Operator Certificate (AOC) had uitgereikt.

Momenteel wordt gevlogen met zes Boeings van dit type maar op termijn moeten dat er echter tien worden. Twee Brits geregistreerde Boeing staan momenteel aan de grond op Los Angeles International Airport en Frankfurt Hahn Airport. De overige vier toestellen staan in Boedaperst, Katowice, Helsinki en Ostrava.

Boeing 737-400SF heeft een 2,1 meter brede en hoge vrachtdeur en kan tot 20 ton vracht vervoeren over 2.800 km.

Foto’s: CargoLogic Germany

Foto’s: CargoLogic Germany