Nieuws

MOSKOU – Volgens vicepremier Yury Borisov van de Russische Federatie kan in de Kazan Aviation Plant vrij snel begonnen worden met serieproductie van het Tupolev Tu-214 passagiersvliegtuig.

Borisov deed zijn uitspraak tijdens een bezoek aan de fabriek in Kazan waar de serieproductie van de Tu-160M strategische bommenwerper wordt voorbereid. Ook wordt er de Tu-214 gebouwd waarbij Borisov zo snel mogelijk de productie van tenminste tien toestellen wil realiseren.

Een probleem wordt volgens hem het vinden van voldoende gekwalificeerd personeel.

Al eerder werd bekend dat Rusland ook de serieproductie van de Ilyushin Il96-300 wil gaan hervatten nadat eerder besloten was de productie ervan te staken. Of ook de Il-96-400M wordt doorontwikkeld, is nog niet bekend.

1 reactie op “Rusland wil kleine serie Tu-214s bouwen

  1. Anton Schiere schreef:

    Ooit vlogen er achter het IJzeren gordijn alleen Ilyushins, Tupolevs en Antonovs.

    Na de val de muur en de oriëntatie op het “kapitalistische” westen kregen, met veelal westerse leasemaatschappijen, Boeing en Airbus in de voormalig Sovjet voet aan de grond. Er was in de marge iets met z.g. Superjets en Irkuts, maar ook die waren sterk van Westerse technologie ondersteuning afhankelijk.

    Dankzij de sancties als gevolg van Poetins oorlog in Oekraïne worden ontwerpen van decennia geleden weer van de plank gehaald om zo in de vraag naar luchttransportcapaciteit te voldoen.
    En die toestellen hadden indertijd al zo’n geweldige reputatie.