Nieuws

ATLANTA – Delta Airlines heeft de eerste van in totaal 155 Pratt & Whitney PW1100G-JM  A321neo’s in ontvangst genomen. De Amerikaanse maatschappij verwacht er dit jaar nog 25 te ontvangen.


Delta bestelde in december 2017 al honderd A321neo varianten waarbij opties genomen werden op nog eens honderd vliegtuigen van dit type. Daarvan werden er 25 verzilverd  in april 2021, gevolgd door nog eens dertig in augustus 2021 waardoor er nu nog 154 toestellen van dit type in bestelling staan.

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij gaat de vliegtuigen die Airbus Cabin Flex cabines krijgen, vanaf 2022 inzetten op middellange routes. De toestellen krijgen 194  stoelen verdeeld over drie klassen waar 20 in First en 43 in Comfort Plus,

Met de komst van de eerste Airbussen zullen verouderde MD-80’s en Boeing 757s geleidelijk het veld gaan ruimen.

Delta vliegt  al met 125 A321ceos. Deze vliegtuigen (waaronder dertien in Mobile gebouwde A321s)  worden aangedreven door CFM56 turbofans.

1 reactie op “Delta Airlines neemt eerste A321neo in ontvangst

  1. Frans EEKHOUT schreef:

    Goed nieuws voor Airbus dat een Amerikaanse “home carier” als Delta zo “Airbus minded” en goedgestemd is en Boeing, bij gebrek aan een beter en goed alternatief, op een zijspoor zet en niet tegenstaande de huidige crises toch vertrouwen heeft in de toekomst !