Nieuws

MONTREAL – Japan Aerospace (JAC) en Kawasaki Heavy Industries (KHI) hebben een overeenkomst gesloten met Dart Aerospace om een brandaanvalssysteem te ontwerpen en te certificeren voor de nieuwe vijfbladige Airbus Helicopters H145.

KHI, die de H145 in Japan gaat assembleren, werkt samen met JAC om te helpen bij het testen, certificeren en installeren van de tank met Dart op de H145. Het H145-systeem is gebaseerd op de Dart 311GII en ontworpen voor de EC145/Kawasaki BK117C-2-helikopter.

Het systeem bestaat uit een lichtgewicht, onder de romp gemonteerde hoofdtank met een inhoud van 909 l, een schuim tank met een inhoud van 53, een snorkel van 3 meter lang en een pomp met een capaciteit van 1.700 l per minuut.

De samenwerking om het systeem te ontwikkelen kwam er op verzoek van Dart-vertegenwoordiger JAC om een ook een dergelijk lsysteem voor de H145 in Japan op de markt te brengen. De FAA-certificering voor het H145-brandaanvalssysteem wordt tegen het einde van 2022 verwcht, gevolgd door de Japanse JCAB-goedkeuring.