Nieuws

SEATTLE – Bij Boeing is de laatste voor UPS bestemde747-8F uit de spuithal gerold. Wanneer dit toestel geleverd is, rest Boeing de levering van de laatste vier toestellen van dit type aan Atlas Air. Daarna wordt de productielijn gesloten.

Na de levering beschikt de Amerikaanse pakketvervoerder over 28 nieuw bij Boeing gekochte 747-8F vrachtvliegtuigen. De toestellen kunnen 139.525 kg lading meenemen over 7.780 km tegen 117.300 kg in een gewone 747-400 waarvan er momenteel elf bij UPS vliegen.

De vloot van UPS telt bijna 270 vliegtuigen waaronder naast de 747’s ook toestellen van het type Boeing 757-200 (67), Boeing 767-300 (79), Airbus A300-600 (47) en MD-11 (39).

1 reactie op “Dit is de laatste Boeing 747-8F voor UPS

  1. …Vergane glorie…
    HELAAS moeten we afscheid nemen van een der mooiste wide body toestellen ter wereld of het nu een passagiers, vracht of combi versie is. Uitgaande van een levensduur van ongeveer 25 jaar van de laatste gebouwde 747-8 vracht hopen we tenminste nog enige tijd van dit iconische vliegtuig te kunnen genieten en als passagier nog met een Lufthansa 747-8 mee te kunnen vliegen. Samen met de Concorde, waar ik helaas niet mee heb kunnen vliegen, had er de poen niet voor, maar wel op Schiphol zien landen, zijn de 747 en de Concorde beide “moeders mooiste” vliegtuigen en koester ik de vele uren aan boord van een “Queen of the Skies”.toestel…
    Ook zijn de tijden waarbij men zelfs op Schiphol kon genieten van een diversiteit aan twee, drie en viermotorige vlegtuigen verleden tijd viel mij 26 februari j.l. op. Het zijn nu “helaas” de “twin-jets” die er de dienst uitmaken en wordt het een saai beeld voor de echte vliegtuigspotter op menige luchthaven. Economie versus vormgeving, het eerste heeft het jammer genoeg “gewonnen”…