Nieuws

MOSKOU – De Russische helikopterholding van de Rostec State Corporation heeft vijf helikopters geleverd aan de PSB Leasing Group. Deze bracht de helikopters, vier Ansats en een Mi-8MTV-1’s, vervolgens onder bij National Air Ambulance Service (NSSA).

De vijf geleverde helikopters vormen onderdeel van een in januari 2021 getekend contract voor de levering van 66 helikopters waarvan de eerste tijdens de MAKS 2021 werden geleverd. Tot op heden zijn hiervan in totaal twintig geleverd waardoor de NSSA momenteel over dertig helikopters voor medische doeleinden beschikt.

 .

De dienst vervoerde in 2021 met elf Ansats en elf Mi-8MTV-1’s, ongeveer 5.000 vluchten uit en evacueerde daarbij meer dan 6.000 patiënten die zich in kritieke en levensbedreigende toestand bevonden.

Onder de patiënten die door NSSA -helikopters naar medische voorzieningen zijn werden, bevonden zich 281 baby’s jonger dan één jaar en 687 kinderen van één tot zeven jaar. Het totale aantal geredden bedroeg aan het eind van het jaar meer dan 6 duizend mensen.

In totaal heeft de luchtambulancedienst sinds de oprichting in 2017 ruim 43,5 duizend evacuaties uitgevoerd om 59.000 mensen naar medische instellingen te brengen. In vergelijking met 2020 is de intensiteit van het werk in 2021 verdubbeld van 2.500 naar meer dan 5000 vluchten.