Nieuws

TEUGE – KLM Flight Academy (KLM-FA) heeft maandag (21 maart) een begin gemaakt met lesvluchten waarbij gebruikt wordt gemaakt van de elektromotor aangedreven Pipistrel Velis Electro.

Concreet is begonnen met één klas van de KLM-FA waarbij één vliegles van twee uur uit het curriculum werd vervangen door een tweetal vlieglessen van drie kwartier op de Velis Electro bij E-Flight Academy.

Het primaire doel is om zoveel mogelijk ervaring op te doen met elektrisch vliegen voor zowel de studenten, de KLM-FA als de E-Flight Academy. Vanuit deze ervaring volgt er een zorgvuldige evaluatie ten aanzien van onder meer de leerwaarde en passendheid binnen de vliegopleiding.

De KLM Flight Academy (KlM-FA) wil zelf in de toekomst ook met elektrische vliegtuigen gaan lessen. Met het oog daarop werden in 2021 bij de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Bye Aerospace aanbetalingen gedaan op veertien vliegtuigen: zes tweepersoons eFlyer 2 en acht eFlyer 4 vierpersoonsvarianten die rond 2025 de les vloot komen versterken.

Rens Geertse was maandag de allereerste KLM-FA student die de lucht in ging met de Pipistrel.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur