Nieuws
De Safran aangedreven AW189K.

ROME – Het Chinese redding- en bergingsbureau van het Chinese ministerie van transport heeft bij Leonardo zes supermedium AW189 helikopters besteld. De tweemotorige toestellen moeten begin 2023geleverd zijn.

Het bureau is China’s enige nationale maritieme professionele redding- en bergingsmacht. Het voert missies uit waaronder noodhulp bij maritieme ongevallen in Chinese wateren, redding van mensenlevens, schepen en eigendommen. Ook wordt het bureau ingezet bij de berging van gezonken schepen en wrakstukken, het opruimen van olievervuiling en andere maritieme reddingsmissies.


Het bureau exploiteert momenteel twintig helikopters over acht bases langs de Chinese kustlijn. De zes Leonardo AW189’s zijn bedoeld om de SAR-capaciteit uit te breiden tot een straal van 200 nm (370 km).