Nieuws

SOFIA – Dronamics, een Bulgaarse ontwikkelaar en exploitant van grote vrachtdrones heeft zijn bezorgingsnetwerk voor drones in Europa uitgebreid met twee nieuwe luchthavenpartners.

De nieuwe partners zijn Mannheim City Airport in Duitsland en het UAS Denmark Test Centre op Hans Christian Andersen Airport in Odense in Denemarken. Beiden zullen het Dronamics Black Swan-vrachtvliegtuig accomoderen , waardoor bezorging op dezelfde dag mogelijk wordt en toegang wordt geboden tot meer dan zes miljoen mensen binnen een uur rijden van de luchthavens.

Door de uitbreiding groeit het Dronamics European droneport-netwerk naar in totaal 42 locaties in veertien Europese landen. Elke droneport zal vluchten op dezelfde dag binnen het netwerk mogelijk maken met behulp van het vlaggenschip van Dronamics,

De in december 2021 onthulde Black Swan heeft een nuttige lading van 350 kg en een vliegbereik tot 2.500 km. Volgens de producent is vrachtvervoer met deze drone, goedkoper dan vervoer over de weg.