Nieuws
Boeing and DHL Express signed an agreement for 9 firm orders for the 767-300 Boeing Converted Freighter. (Photo credit: Boeing)

WILMINGTON – De Amerikaanse leasemaatschappij Air Transport Services Group (ATSG) heeft bij Boeing slots geclaimd voor het laten ombouwen van vier 767-300s tot Boeing Converted Freighters (BCF). Ook werden ombouwopties genomen op nog eens vier toestellen van dit type. In november 2021 werden al eerder vier 767-300s bij Boeing aangeboden voor een BCF conversie. De vliegtuigen zijn afkomstig uit de eigen voorraad van ATSG. De eerste 767-300 BCF moet na ombouw bij ST Engineering in Singapore in 2023 geleverd worden.

Recent werd ook bij de Elbe Flugzeugwerke (EFW) getekend voor het laten ombouwen van 29 A330-300s tot vrachtvliegtuig. De vliegtuigen zullen bij EFW in Duitsland en een nieuwe te openen conversielijn in Shanghai worden aangepast en tussen 2023 en 207 geleverd worden.

De A330 P2F toestellen zullen worden toegevoegd aan de ATSG’s vloot die momenteel 117 vliegtuigen telt.

Om aan de grote vraag te kunnen voldoen gaar EFW (een joint venture tussen Airbus en ST Egineering) ook een Amerikaanse conversielijn openen. De drie lijnen gezamenlijk zijn dan vanaf 2024 in staat tot zestig vliegtuigen per jaar om te bouwen.