Nieuws

SCHIPHOL – Op Schiphol is met één druk op de knop een heistelling in werking gezet voor de bouw van vrachtgebouw 17, op het vrachtareaal Schiphol Zuidoost. Daarmee is het officiële startsein gegeven voor het verrijzen van een nieuw vrachtgebouw direct aan het platform, dat door Schiphol Commercial Real Estate voor huurder dnata wordt ontwikkeld.

Het vrachtgebouw, ook wel dnata Cargo City Amsterdam genoemd, wordt één van de grootste en geavanceerde logistieke gebouwen op een luchthaven ter wereld. Het bestaat straks uit circa 61.000 m2 bedrijfsruimte, waarvan 6.700 m2 inpandige kantoorruimte en krijgt een overslagcapaciteit van 850.000 ton vracht op jaarbasis. Het ontwerp is van DP6 architecten en de bouwwerkzaamheden zullen worden uitgevoerd door De Vries en Verburg Bouw B.V. Het gebouw zal door huurder dnata met de meest moderne en geavanceerde apparatuur worden ingericht en zal naar verwachting in de zomer van 2024 klaar voor gebruik zijn.

2 reacties op “Eerste paal geslagen dnata Cargo City Amsterdam

  1. harry schreef:

    Valt mee; is de vervanging van Vrachtgebouw 5/6 waar deze club nu is gevestigd. Die wordt gesloopt omdat Schiphol rijbaan Quebec er doorheen gaat trekken.
    Daarvoor is Dnata vast gecompenseerd door Schiphol, net als destijds KLM toen er een stuk van vrachtgebouw 1 werd afgehakt voor de A-pier.

  2. Anton Schiere schreef:

    Echter dit Cargo City Amsterdam wordt door een dochterbedrijf van luchtvaartmaatschappij Emirates met € 200 Mln. gefinancierd zo werd in januari bekend gemaakt.
    Of het nu onze eerste keus moest zijn dat Emirates op Schiphol over zo’n vrachtafhandelingsfaciliteit gaat beschikken ? ? ?