Nieuws

BEAVERTON – De Amerikaanse ombouw specialist 321 Precision Conversions gaat in Tampa beginnen aan de ombouw van een eerste A321-200OCF voor Raya Airways uit Maleisië. Raya vliegt momenteel met een Boeing 737-400 in vrachtuitvoering alsmede een trio aangepaste 757-200s en tekende een leasecontract met ATSG voor de A321-200 PCF met een optie op nog eens twee.

De vliegtuigen krijgen tijdens de ombouwfase onder meer een grote vrachtdeur, een versterkte vloer en een door Telair ontwikkeld laadsysteem.

Recent werd ook bekend gemaakt dat 321 in Xiamen bij HAECO een nieuwe ombouwlijn gaat openen voor A321-200s. Deze worden momenteel al voor 321 omgebouwd bij Avocet in het Amerikaanse Sanford, bij Pemco in Tampa en HAECO Americas in Tampa.

De aankondiging volgde kort nadat een nieuwe joint venture tussen Zetland Capi tal Partners en het in verhuur en verhandelen van A320s gespecialiseerde Greenwich Highland Aviation (GHA) vier ombouwslots voor A321-200PCF vliegtuigen liet vastleggen.

Het nieuwe kwartet wordt toegevoegd aan een eerdere conversieorder voor twee vliegtuigen die binnenkort bij HAECO Americas in Lake City zullen worden omgebouwd.

321 Precision Conversions is een joint venture tussen de Aircraft Transport Services Group (ATSG) en Precision Aircraft Solutions (PAS) . Zetland Capital Partners LLP (Zetland) is een Britse investeringsmaatschappij.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur