Nieuws

BOGOTA – De Colombiaanse luchtvaartmaatschappij Avianca heeft bij Airbus 88 A320neo’s besteld. De vliegtuigen moeten tussen 2025 en 2031 geleverd worden.

Daarnaast zijn opties genomen op nog eens vijftig toestellen van dit type. De vliegtuigen krijgen een drieklassen indeling met Premium, Plus en Economy stoelen.

De Avianca vloot telt momenteel 110 vliegtuigen, waaronder A330s, Boeing 787-8s, ATR 72-600s en meer dan negentig A320s. Deze Airbussen worden de komende tijd allemaal voorzien van een nieuw interieur, een project dat eind 2022 moet worden zijn afgerond.

De luchtvaartmaatschappij voert wekelijks meer dan 3.200 vluchten uit en vliegt met deze toestellen op 120 routes naar 65 bestemmingen in Latijns en Noord Amerika en Europa.

Avianca verkocht in november zes A330-200F vrachtvliegtuigen aan het Amerikaanse investeringsvehikel Castlelake. De zes vliegtuigen werden vervolgens direct door Avianca terug gehuurd voor een periode van tien jaar. De luchtvaartmaatschappij verkeerde lange tijd in zwaar financieel weer.