Nieuws

NIEUW VENNEP – De Avion Group is momenteel bezig met de inrichting van een Avion Flight Training Center in Griekenland. De trainingslocatie wordt gerealiseerd in Koropi in de nabijheid van Athens International Airport en wordt in augustus 2022 in gebruik genomen.

Daar zal een Avion A320 Level D Full Flight Simulator worden gerealiseerd die zowel Brits (CAA) als Europees (EASA) gecertificeerd is. . Deze kan zowel voor regulier A320ceo en A320neo training worden ingezet als UPRT doeleinden.

De Avion Group opende in augustus 2021 in samenwerking met het Britse IAGO Flight Training en Wizz Air een nieuw flight training centre op London Luton Airport. In dit centrum wordt gebruik gemaakt van een eveneens CAA en EASA gecertificeerde Avion A320 Level D Full Flight Simulator (FFS).

In maart 2018 werd een eerste Avion Flight Training Center gerealiseerd op Malta.

De simulators worden gebouwd bij VDL-ETG in Almelo, een dochteronderneming van VDL Groep.

Een A321ceo van Wizz Air.