Nieuws

Sikorsky staakt productie S-76D

COATESVILLE  – Sikorsky Aircraft Corp heeft productie van de  tweemotorige S-76Dgestaakt en is op zoek naar een internationale partner die de helikopter in licentie wil produceren.

De  in 1979 geïntroduceerde S-76 kreeg werd in oktober 2012 door de FAA toegelaten als opgewaardeerde S-76D. Het toestel kan tot twaalf passagiers vervoeren bij een maximaal startgewicht van 5.400 kg.  Het toestel heeft Pratt & Whitney Canada PW210S  motoren, een automatische piloot om vier assen en een Thales TopDeck digitale cockpit. Nieuw zijn ook het  Health and Usage Monitoring System (HUMS),  actieve vibratie controle, composiet rotorbladen en een optioneel Rotor Ice Protection System (RIPS).

afgeleverd bij de Bristow Group Inc.  De levering volgde na een order uit maart 2013 waarbij de Britse helikopteroperator 26 helikopters van dit type bestelde voor het vervoer van personen van en naar olieproductieplatforms op zee.

Van de in 1979 geïntroduceerde S-76 en de daaruit afgeleide C+, C++ en D varianten zijn tot op heden  874 toestellen geleverd. De de grootste  order voor de D variant werd in maart 2013 opgetekeend waarbij de Britse helikopteroperator 26 helikopters van dit type bestelde voor het vervoer van personen van en naar olieproductieplatforms op zee.

SIKORSKY AIRCRAFT CORP. S-76D(TM) HELICOPTER