Nieuws

AJDOVŠČINA – De Sloveense vliegtuigbouwer Pipistrel Aircraft en BAE Systems hebben plannen aangekondigd om samen te werken aan de ontwikkeling van oplossingen voor de defensie- en veiligheidsmarkt, waaronder de toepassing van elektrische vliegtuigen. 
 
Door de samenwerking zal BAE Systems zijn expertise op het gebied van geavanceerde militaire vliegtuigen toepassen om samen met Pipistrels leidende positie op het gebied van elektrisch aangedreven vliegtuigen, de ontwikkeling van lichtgewicht duurzame vliegtuigen te onderzoeken. 
 
Elektrisch aangedreven vliegtuigen zijn volgens beide partijen een manier waarop internationale luchtmachten de CO2-uitstoot kunnen verminderen, niet alleen omdat ze milieuvriendelijker zijn dan traditioneel aangedreven equivalente vliegtuigen, maar ze leveren ook aanzienlijk lagere bedrijfskosten. 

De samenwerking met Pipistrel is de nieuwste inzet voor duurzame luchtvaart door BAE Systems, ter ondersteuning van haar strategie om de ontwikkeling van duurzame technologie te versnellen door meer te investeren in onderzoek en ontwikkeling, en door samen te werken met industriële partners, kleine en middelgrote ondernemingen en de academische wereld.