Nieuws

WEST PALM BEACH – Helikopterfabrikant Sikorsky heeft de eerste civiele variant van de S-70M Black Hawk overgedragen aan San Diego Gas & Electric (SDG&E) bij de Sikorsky Training Academy in Stuart, Florida.

SDG&E laat de helikopter ombouwen tot Firehawk bij United Rotorcraft in Colorado. Rond 2023 kan de helikopter vervolgens worden ingezet voor bluswerkzaamheden waarbij tot 3.785l water kan worden gedropt uit een speciaal hiervoor ontwikkelde externe tank.

De Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) keurdee civiele variant van de Sikorsky S-70M Black Hawk civiel goedd onder een zogenoemd Restricted Category Special Airworthiness Certificate. Door dit typecertificaat kan het toestel nu ook door civiele en commerciële gebruikers in Amerika rechtstreeks bij de fabriek worden gekocht. In het verlengde daarvan kunnen ook civiele piloten hun pilot type rating halen op deze van oorsprong militaire helikopter.