Nieuws

WASHINGTON – De Amerikaanse overheid heeft 6,3 miljard dollar beschikbaar gesteld voor de modernisering van de 608 bij de USAF vliegende Lockheed Martin F-16s. Daarbij zullen bij ieder toestel door een zogenoemde Post Block Integration Team (PoBIT) niet minder dan 22 aanpassingen worden doorgevoerd.

De toestellen die voor deze PoBIT-transformatie in aanmerking komen zijn de tussen 1988 en 2005 geleverd Block 40/42 en 50/52 F-16C/D’s. Deze vliegtuigen hebben in de jaren 2000 al de grote midlife-update ondergaan met nieuwe missiecomputers, Link 16, helmet mounted displays en bijgewerkte cockpitdisplays,

Bij PoBIT krijgt ieder toestel Northrop Grumman’s APG-83 Scalable Agile Beam Radar (SABR) met een actieve elektronisch gescande array (AESA). APG-83 is de standaardradar in de nieuwe F-16 Block 70/72’s en vergelijkbare F-16V-upgrade programma voor Griekenland, Singapore, Zuid-Korea en Taiwan.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur