Nieuws

CAMPBELL RIVER – Het Canadese onderhoudsbedrijf Sealand Aviation heeft in samenwerking met de Duitse motorfabrikant RED Aircraft GmbH de Pratt & Whitney R-985 Wasp Junior radiaalmotor van DHC-2 Beaver vervangen door een (RED) A03 dieselvariant. De elektronica en elektrische bedrading werden daarbij aangebracht door Skye Avionics.

De Raihklin Aircraft Engine Development (RED) A03 is een aluminium lichtgewicht Full Authority Digital Engine Control (FADEC) dieselmotor waarbij twaalf cilinders in 80° V opstelling goed zijn voor een vermogen van 370 kW (500 pk). Mocht een van beide V-rijen uitvallen, dan kan de andere ongehinderd door blijven draaien. De motor is goedgekeurd door de Amerikaanse, Europese en Russische luchtvaartautoriteiten.

De door RED ontwikkelde A03 dieselmotor werd medio augustus 2021 voor test- en demodoeleinden ook ingebouwd in een YAK-18T.

Foto’s Skye Avionics

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur