Nieuws

TOKIO – De Japanse Hyundai Motor Group zet versneld in op de ontwikkeling van Advanced Air Mobility (AAM).en gaat daarvoor de viermotorige Supernal eVTOL inzetten.

Hyundai richtte al eerder een op Urban Air Mobility Division en toonde op de technologiebeurs CES 2020 in Las Vegas concept S-A1, een studiemodel van een Personal Air Vehicle (PAV). In november 2021 kreeg de Urban divisie een nieuwe naam: Supernal.

De S-A1 moet een kruissnelheid halen van 180 mph (290 km/h) en op een vlieghoogte van 600 m bijna 100 km gaan overbruggen. Volgens de fabrikant zal de Supernal supersnel kunnen laden waarbij gesproken wordt over een laadtijd van vijf tot zeven minuten,

De eerste commerciële vlucht staat gepland voor 2028. Hyundai zal daarbij samen met eVTOL aanbieders Archer en Lilium in Miamia luchttaxidiensten gaan ontwikkelen.