Nieuws

LA ROCHELLE – De Airbus Flight Academy Europe heeft bij het Franse Elixir Aircraft vier trainingsvliegtuigen besteld. De vliegtuigen werden door de Franse vliegopleider aangekocht om de ecologische voetafdruk van de opleiding zo klein mogelijk te houden.

De in juni 2020 EASA CS-23 gecertificeerde Elixir is uitgerust met een BRS parachute, digitale Garmin/Mid Continent cockpit en een Rotax 912iS motor die een MT propeller met variabele spoed aandrijft.

Volgens de opleider kunnen de Elixir tweezitters daarbij een niet onbelangrijke rol spelen. Omdat Elixir Aircraft zich op anderhalf uur rijden van de Airbus Flight Academy bevindt, zal de fabrikant ook het onderhoud voor haar rekening nemen.

De in 2006 opgerichte vliegschool heeft verdeeld over zes locaties de beschikking over trainingsvliegtuigen van het type Grob 120 (18), Cirrus SR20 (20) en SR22 (9) alsmede Diamond Aircraft DA42s (3). Ook bevinden zich twee Alsim AL42 FNPTII simulators in het opleidingscentrum.