Nieuws

ANGOULEME – De Airbus Flight Academy Europe heeft in het Franse Angoulême een nieuwe trainingscampus geopend Volgens de fabrikant rechtvaardigt de Europese marktvraag naar 550,000 piloten de komende twintig jaar een dergelijke campus.

Gelijktijdig werd bekend gemaakt dat de Spaanse luchtvaartmaatschappij Volotea elf afgestudeerden heeft aangenomen die in 2019 aan het Airbus Ab-Initio Training Programma begonnen.

Deze al eind 2018 door de EASA goedgekeurde opleiding was destijds een aanvulling op de intermediate en advanced training die Airbus al op zeventien plaatsen wereldwijd aanbiedt.

De Airbus Flight Academy Europe wil jaarlijks 200 piloten op gaan leiden waarbij gebruik gemaakt zal gaan worden van moderne een- en tweemotorige vliegtuig met digitale cockpits. Ook zullen de laatste generatie vluchtsimulators worden ingezet.

De opleiding staat open voor studenten van achttien jaar een ouder. Na toelating tot de opleiding wordt ruim 750 uur grondschool gevolgd en 200 uur daadwerkelijk gevlogen.

Ook wordt het Airbus High Potential Pilot Cadet training programma aangeboden waarin zaken aan bod komen als de opleiding tot piloot en instructeur. Ook zal daarbinnen een captaincy training worden verzorgd.

De in 2006 opgerichte vliegschool heeft verdeeld over zes locaties de beschikking over trainingsvliegtuigen van het type Grob 120 (18), Cirrus SR20 (20) en SR22 (9) alsmede Diamond Aircraft DA42s (3). Ook bevinden zich twee Alsim AL42 FNPTII simulators in het opleidingscentrum. Aan deze opleidingsvloot zullen binnenkort ook vier Elixir trainingsvliegtuigen worden toegevoegd die de opleider woensdag (2 maart) bestelde.

De Franse simulator bouwer Alsim plaatste twee op de DA42 VI twint geënte Flight Navigation Procedure Trainers bij de Airbus Flight Academy Europe.