Nieuws

DUBLIN – De Milestone Aviation Group Limited en het Australische Helitak werken samen aan de ontwikkeling van een brandbestrijdingskit voor de Sikorsky S-92A

Milestone en Helitak hebben het speciaal voor de S-92A FT5000-systeem ontwikkeld. Het bestaat uit een inklapbare blustank met een inhoud van 3.975 l.

Het koolstofvezel FT5000-systeem van Helitak kan in een oogwenk worden geïnstalleerd of verwijderd en is uitgerust met een pomp die de tank in 48 seconden volledig kan bijvullen. De inhoud kan via geïntegreerde bedieningselementen in configureerbare patronen worden gelost om branden effectiever te bestrijden.

De S-92A kan daarnaast negentien brandweerlieden vervoeren waarbij de laadklep aan de achterkant operators de mogelijkheid biedt om de helikopter snel opnieuw te configureren, van passagiers- en apparatuuroverdracht tot vrachtvervoer of medevac taken