Nieuws

TORONTA – De nieuwe Canadese prijsvechter Canada Jetlines gaat in het voorjaar van 2022 van start met een eerste bij Jackson Square Aviation gehuurde A320. Dat toestel arriveerde als C-GCJL dezer dagen op Kitchener/Waterloo Airport (CYKF).

Jetlines hoopt in het voorjaar te kunnen beginnen met de vliegoperaties (vier jaar later dan gepland) en in juli twee A320s aan de vloot te kunnen toevoegen, gevolg door drie in juni 2023 en nog eens vijf in juni 2024. Uiteindelijk moet de vloot om 2025 uit vijftien vliegtuigen bestaan. De Airbussen krijgen een cabine-indeling met 180 stoelen

Volgens Jetlines wordt de Canadese markt voor negentig procent gedomineerd door Air Canada en WestJet en zijn de ticketprijzen in Canada nog veel te hoog en daar moet nodig iets aan gedaan worden.

Een opmerkelijke slogan moet dat streven onderstrepen: “Flying sucks less when you pay less” terwijl ook de huisstijl op de kotszakken dat uit moet gaan stralen.

De maatschappij kreeg tevens toestemming van de Canadese luchtvaartautoriteiten om zelf een eigen opleiding te starten voor piloten.