Nieuws

Vlootuitbreiding Brussels Airlines

BRUSSEL – Brussels Airlines heeft besloten twee vliegtuigen voor middellange afstand toe te voegen aan haar vloot voor dit zomerseizoen. Met een extra Airbus A319 en een A320 wil de maatschappij inspelen op de onverwacht grote vraag naar vakantiereizen.

Met 75% meer reserveringen door touroperators en 140% meer aanvragen voor chartervluchten dan in 2020 voorziet de maatschappij dat haar vloot moet worden uitgebreid om aan de vraag te voldoen.

Eerder had de maatschappij in het kader van Reboot Plus haar vloot voor korte en middellange afstand teruggebracht van 42 vliegtuigen in 2019 naar 30 in 2020. Omdat de vraag zich nu sneller hersteld dan eerder gedacht was uitbreiding noodzakelijk.

Piloten die eerder met een deeltijds contract vlogen, zullen nu aanspraak kunnen maken op een full-time baan. Bij het cabinepersoneel zijn de aanwervingen gestart.