Nieuws
Foto:_Petr_Kolmann

EGGENFELDEN – De Duitse vliegtuigproducent ScaleWings Aircraft heeft de eerste “Quick Build Kits” van de P51 Mustang op 70 procent van de ware grootte verkocht en geleverd. Het eerste toestel werd met een volledig Builder-Assist-Program verkocht naar Zwitserland. Twee andere toestellen werden verkocht naar Amerika. Daar worden de bouwers via een Builder-Assist-programma begeleid John Williams doorTitan Aircraft.

De kit bevat alle koolstofvezel (romp)onderdelen waarin meer dan 100.000 details zijn verwerk, vleugels, besturingssystemen, met leer beklede stoelen en een elektrisch aangedreven intrekbaar landingsgestel.

Het toestel heet een MTOW van 750 kg en een tankinhoud van 2 x 50 l.

Optioneel leverbaar zijn een Rotax 915iS blok met MT-4 propeller en avionica in de vorm van een Dynon HDX of Garmin G3X cockpit.

Basisprijs (zonder motor en avionica): vanaf 119.000 Euro. De fabrikant is momenteel in onderhandeling met meerdere aspirant kopers die willen profiteren van een korting op de eerste tien bestelde bouwkits.

De eerste vlucht van 35 minuten met de eerste in serie geproduceerde SW-51 vond op 20 mei 2021. Deze ‘ready to fly’ variant werd inmiddels aangeschaft door een Zuid Afrikaanse klant. ScaleWings levert de eerste twintig SW-51s ‘ready to fly’ af voor 250.000 Euro (af fabriek, ex. BTW).

1 reactie op “ScaleWings levert eerste Mustang replica bouwkits

  1. Frans Eekhout schreef:

    Dit lijkt wel een Airfix Quick build model van de dezelfde Mustang alleen ietsje groter en duurder en waarom 70 procent en niet 100 procent zou toch leuker zijn om mee te vliegen ?