Nieuws

KEULEN – Na mislukte pogingen van het Super Guppy Restoration Project om de Aero Spacelines Super Guppy Turbine (SGT) F-BTGV te behouden, is het toestel onder de slopershamer gekomen en ontmanteld.

Het Duitse Aviationtag slaagde er echter in om een aantal huid- en vleugelplaten te bemachtigen om ze om te vormen tot kofferlabels. Deze werden leverbaar in de kleuren zilver, blauw, oranje en rood. De labels waren echter zeer snel uitverkocht. Het Duitse bedrijf slaagde erin om een nieuwe partij beplating op de kop te tikken en om te toveren tot kofferlabels. Deze worden nu on line te koop aangeboden in combinatie met een model schaal 1:200 van JC Wings in een beperkte oplage van vijfhonderd.

Het van de Boeing 377 Stratocruiser afgeleide vrachtvliegtuig werd ooit door Airbus gebruikt om onderdelen van onder meer de Concorde naar Toulouse te vervoeren. In 1996 werd het afgelost door de eerste Airbus Beluga waarna het werd overgevlogen naar Engeland. Daar kwam het viermotorige vliegtuig onder de hoede van een groep liefhebbers die het toestel koesterden en onderhielden. Gebrek aan fondsen deed het project uiteindelijk de financiële das om, waarna besloten wordt het toestel te ontmantelen.


Er zijn in totaal vier Aerospacelines 377 SGT Super Turbine Guppies gebouwd, waarvan momenteel nog een gebruikt wordt door de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur